Flora maksis kätte ja lõi Nõmme Kalju värava palle täis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Anier (vasakul) mängus Nõmme Kalju vastu
Henri Anier (vasakul) mängus Nõmme Kalju vastu Foto: Peeter Langovits

Laupäeva õhtul toimus Hiiu staadionil tõeline väravate festival –  Eesti jalgpallimeistrivõistluste


18. voo­ru mängus sõitis FC Flora 7:1 üle Nõmme Kaljust, tasudes avavoorus mängitud viigi eest kätte.

«Ei taha sellest kammaijaast rääkida,» väljendas kogu Nõmme meeskonna pettumust Kalju keskväljamees Liivo Leetma.


Flora mängijad aga olid pärast kohtumist arusaadavalt ülimalt rõõmsas meeleolus. «Lõime pallid väravasse ja nii see võit tuligi,» kommenteeris kohtumist Flora soomlasest mängujuht Juha Hakola. «Suurepärane tunne on, tänane mäng oli hea vastus esimesele omavahelisele kohtumisele.»


Mäletatavasti suutis kevadel Kalju Flora vastu välja võidelda 1:1 viigi. Flora peatreener Pasi Rautiainen arvas samuti, et eelmine meeskondade vaheline mäng, mis lõppes rohesärkidele pettumusega, töötas selles kohtumises tugeva motivaatorina.


«Eelmine kord mängis pool meeskonda palavikus ja see Teeveri värav oli selge viga,» seletas Rautiainen. «Eks poisid ammutasid eelmisest tulemusest endale energiat.»


Kohtumine algas Flora jaoks hoopis kurvemates toonides, sest mängu 11. minutil saatis peakohtunik ebasportliku käitumise pärast platsilt minema Flora kapteni Martin Reimi. Tundus, et Kaljul tekib jälle hea võimalus meistrivõistluste ühelt liidritest punkte röövida, aga siis läks lahti Flora väravatesadu – 35. minutiks juhtis Flora juba 4:0.


Ingemar Teever suutis küll Kalju kaotusseisu 37. minutil ühe värava võrra vähendada, aga nõmmekate rõõmuhetk jäi üürikeseks, sest ainult minut hiljem taastas Jarmo Ahjupera ilus kauglöök Flora neljaväravalise edu. Poolajaks oli mäng otsustatud – Flora juhtis 5:1.


Teise poolaja lõpus põrutasid florakad veel kaks palli Kalju väravasse ja kohtuniku lõpuvile kõlades ilutsesidki tablool Flora uskumatud 7:1 võidunumbrid, mis oleksid võinud olla veel suuremad, kui Kalju väravavaht Rene Kaas ei oleks 56. minutil tõrjunud Martin Vunki penaltit.


«Kõik, mis postide vahele sai löödud, lendas ka võrku,» ütles üllatava mängukäigu kohta kaks väravat löönud Siksten Kasimir. «Eks siis kõik teised panid just nii palju juurde, kui Reimist puudu jäi.»

Eesti meistriliiga 18. voor


•    Nõmme JK Kalju – Tallinna FC Flora 1:7 (37. Teever – 13. Vunk, 26.,
81. Kasimir, 33., 38. Ahjupera, 35. Anier, 90.+3., Kallaste)
•    Narva JK Trans – JK Tallinna Kalev 0:0.
•    Tallinna FC Levadia – Viljandi JK Tulevik 2:0 (51. Puri, 82. Andrejev)
•    Tartu JK Maag Tammeka – JK Sillamäe Kalev 2:0 (50. Mikheim, 83.
Tiirik)
•    Pärnu JK Vaprus – Tallinna FC TVMK 1:5 (89. Pakk – 54. Terehhov, 61. Jegorov, 64. Konsa, 86. Kulatšenko, 90.+2. Gussev)
•    Tabeliseis: 1. Levadia 45 punkti, 2. Flora 43, 3. TVMK 37, 4. Trans 30, 5. Kalju 25, 6. Maag Tammeka 18, 7. Sillamäe Kalev 17, 8. Tallinna Kalev 14, 9. Tulevik 14, 10. Vaprus 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles