Tallinna Filharmoonia avab hooaja tavatu kontserdiga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval toimub Mustpeade majas Tallinna Filharmoonia hooaja avakontsert.
Laupäeval toimub Mustpeade majas Tallinna Filharmoonia hooaja avakontsert. Foto: Helin Loik / Naisteleht

Tallinna Filharmoonia avab laupäeval Mustpeade majas uue hooaja Eesti jaoks tavatu avakontserdiga 20. sajandi Ameerika muusikast.


Tallinna Filharmoonia teatel astuvad kontserdil üles Iisraeli viiuldaja Vadim Gluzman, Tallinna Kammerorkester ja dirigent Risto Joost.

Esitamisele tulevad Barberi teos aastasaja esimesest poolest, Bernsteini serenaad sajandi keskelt ja tänapäeva ühe kuulsama helilooja John Adamsi orkestripala sajandi lõpupoolelt.

Kõik teosed on värvikad ja neid on korduvalt seatud koreograafiaga ja kasutatud filmimuusikas.

Bernsteini «Serenaad», mis on inspireeritud Platoni armastuse olemust uurivast kuulsast teosest «Symposium», koosneb kolmest osast- avaosa põhineb «armastatu ja armastaja dualismil», teine osa on muinasjutuline armastuse mütoloogia kirjeldus, finaal aga bakhanaalne pidu.

Adamsi Shaker Loops on üks tema enimesitatud teoseid, milles pakuvad huvi erilised pillikasutused ja motoorne pulseerimine.

Barberi «Adagio» on Ameerika muusika lipulaev, see oli üks väheseid teoseid, mida isegi külma sõja perioodil ikka ja jälle Nõukogude Liidus esitati.

Iisraeli viiuldaja Vadim Gluzman on esinenenud Musikvereini saalis Viinis, New York
Central Parki pidustuste avakontserdil, Kennedy Centeris jne.

Kontserdi piletid on müügil Piletilevis ja Piletimüügis hinnaga 120 krooni. Piiratud koguses on müügil 80-kroonised sooduspiletid pensionäridele ja õpilastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles