IMFi Maailmapanga aastakoosolek rõhus koostööle

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga president Andres Lipstok on Eesti eurole ülemineku suhtes lootusrikas.
Eesti Panga president Andres Lipstok on Eesti eurole ülemineku suhtes lootusrikas. Foto: Peeter Langovits

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) rahandus- ja finantskomitee ja Maailmapanga arengukomitee aastakoosolekul Washingtonis rõhutati koostöö vajadust finantsturgude usalduse taastamisel.


Aastakoosolekul tõusis oodatult põhiküsimuseks maailmamajanduse ja finantssüsteemi olukord viimaste nädalate turuvapustuste valguses. Koosolekul lepiti kokku suurema koostöö vajaduses, selleks et taastada finantsturgude usaldus ja lahendada finantskriis.

«Omalt poolt rõhutasime, et Eestis tegutsevate pankade finantsseisund on jätkuvalt tugev ning pankade kapitaliseeritus ja puhvrid võimalike laenukahjumitega toimetulekuks head. Eesti pangandus on täielikult integreerunud Põhjamaade panganduse üheks osaks ja seega on pankade usaldusväärsuse tagamiseks oluline Põhja- ja Baltimaade piiriülene koostöö,» selgitas Eesti Panga president Andres Lipstok.

Rahandusminister Ivari Padar rõhutas aastakoosoleku plenaaristungil Põhja- ja Baltimaade nimel ühiskõnet pidades, et oluline on tagada nii lühiajaliste finantsturgude probleemide lahendamine kui pidada silmas pikka vaadet.

«Kahtlemata on tänasel päeval finantsturgude stabiliseerimine pea kõigi riikide üks olulisemaid ülesandeid. Samas ei tohi me unustada ka juba võetud kohustusi meist mahajäänumate riikide abistamises ning arengukoostöös,» märkis Padar. Eesti astus ka ise olulise sammu esitatud üleskutse toetamiseks, liitudes rahvusvahelise arenguassotsiatsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles