Ruhnu vallavanem peab umbusaldust valimiskampaania alguseks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu vallavanem Aare Sünter.
Ruhnu vallavanem Aare Sünter. Foto: Henn Soodla

Ruhnu vallavanem Aare Sünter nimetas nelja volikogu liikme poolt tema suhtes algatatud umbusaldusavaldust poliitiliseks mänguks ja lähenevate kohalike omavalitsuste valimiste valimiskampaania alguseks.


«Sügisel tulevad valimised. Eks varakult hakatakse valimiskampaaniaga pihta. Võibolla on tegemist poliitikute mängudega. Võibolla on vallavalitsuse osadele asjadele natuke karmimalt vaadatud ja olen mõnele inimesele tülikaks muutunud,» ütles Sünter Meie Maale.

Ruhnu vallavolikogu neli liiget andsid viimasel volikogu istungil volikogu esimehele Vello Kümmelile üle umbusaldusavalduse vallavanema Aare Sünteri kohta, süüdistades vallavalitsust haldussuutmatuses.

Umbusaldajad märgivad avalduses, et valla dokumendiregistri järgi on Ruhnu vallavalitsus tänavuse kolme kuuga suutnud pidada vaid ühe istungi. «Ja seda olukorras, kus valla eelarve on ülipingeline ja vallavalitsus on esitanud volikogule 100 000 krooni puudujäägiga eelarve eelnõu. Valla transpordikorralduses valitseb aasta algusest kaos ning teadmatus,» kirjutatavad vallavolinikud umbusaldusavalduses.

Sünteri sõnul võeti neljapäevasel vallavolikogu istungil vastu valla tänavune eelarve, mis on nullis ja mingisugusest defitsiidist rääkida ei saa. «Puudujäägiga eelarve eelnõu esitati volikogule kusagil poolteist kuud tagasi arutamiseks, mitte vastuvõtmiseks. Kusagil ei ole öeldud, et arutelule minev eelarve eelnõu peab olema tasakaalus. Kuna vallavalitsus oli kärbete osas ühel seisukohal ja volikogu teisel, siis läkski eelnõu sellisena volikogusse, et sealt saada vastus, mida nemad arvavad. See on igal pool täiesti normaalne,» ütles Sünter. Tema kinnitusel toetusi ei vähendatud ega palkasid ei kärbitud, küll aga võib tänavu kannatada valla elamispindade remontimine.

Sünteri umbusaldusavaldus tuleb arutelule järgmisel vallavolikogu istungil. Poolteist aastat tagasi üritas vallavanema vastu umbusaldust üles ärgitada Kaarel Lauk, riputades ruhnlaste blogisse arvamuse, et Ruhnu kooli hoolekogu teeb arvatavasti umbusaldamiseks ettepaneku vallavolikogule. See ettepanek jäi Sünteri sõnul toona tegemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles