Iraan nimetas sanktsioone barbaarseteks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani kõrgeim usujuht ajatolla Ali Khamenei.
Iraani kõrgeim usujuht ajatolla Ali Khamenei. Foto: SCANPIX

Iraani kõrgeim usujuht ajatolla Ali Khamenei lubas täna, et islamivabariik ületab lääneriikide barbaarsete majandussanktsioonidega seotud raskused.

«Need sanktsioonid on barbaarsed. See on sõda rahva vastu... Kuid iraani rahvas saab neist jagu,» märkis Khamenei riigi kirdeosas Põhja- Khorāsāni provintsis peetud kõnes, mida kanti üle ka riigitelevisioonis, vahendas uudisteagentuur AFP.

Ka süüdistas Khamenei lääneriike valetamises, viidates lubadusele sanktsioonidest loobuda, kui Iraan tõestab, et riigi tuumaprogramm pole mõeldud tuumarelva tootmisele, nagu lääneriigid kahtlustavad.

Khamenei sõnul on Iraanile kehtestatud majandussanktsioonid põhjustanud riigile küll probleeme, kuid neist saadakse üle.

Ka märkis Khamenei, et sanktsioonid pole seotud riigi tuumaprogrammiga, nagu väidavad lääneriigid, kuna maailma juhtivriigid on oma iseseisvuse ja vastuseisuga pinnuks silmas olevat Iraani püüdnud sanktsioonidega mõjutada juba alates 1979. aasta islamirevolutsioonist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles