TTÜ saab ainsana doktorikohti juurde

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikool.
Tallinna Tehnikaülikool. Foto: Reio Avaste

Haridusministeerium kavatseb anda Tallinna Tehnikaülikoolile ainsa kõrgkoolina juurde doktoriõppe kohti, vastutasuks tulemuste olulise paranemise eest.


«Riikliku koolitustellimuse komisjonis lepiti kokku doktoriõppe õppekohtade arvu suurendamine mõne õppekoha võrra Tallinna Tehnikaülikoolis, tunnustamaks ülikooli doktoriõppe lõpetajate arvu olulise tõusu eest eelmisel õppeaastal,» ütles ministeeriumi kõrgharidusosakonna juhataja Jaan Kõrgesaar Postimees.ee'le.

Kui 2007. aastal lõpetas Tehnikaülikooli doktoriõppe 28, siis mullu 44 inimest, mis tähendab 57-protsendist kasvu.

TTÜ-le eraldatakse riikliku koolitustellimuse (RKT) komisjoni ettepanekul 3 täiendavat õppekohta, mis teeb koguarvuks 62 õppekohta.

Täidab ootusi

Haridusministeeriumi kõrgharidusosakonna juhataja asetäitja Annika Tina sõnul väärib TTÜ tunnustust, kuna doktoriõppe lõpetajate arv (44) on peaaegu sama suur kui 4 aastat tagasi esitatud RKT (47).

Ülejäänud ülikoolides jäi doktoriõppe lõpetajate arv samal ajal kas samaks või langes veidi.

Tina sõnul on varasematel aastatel lõpetajate arvu tõusu arvesse võetud Tartu Ülikoolile RKT lisakohtade andmisel ning eelmisel aastal sai ühe lisakoha Tallinna Ülikool.

Riigil napib raha

Ta lisas, et kõrgharidusstrateegia näeb ette suuremal arvul RKT õppekohtade eraldamist, kuid seda ei ole riigieelarve alates 2008/09 õppeaastast võimaldanud.

Riigieelarvest makstakse samas edaspidi doktorandidele 10 kuu asemel 12 kuud 6000-kroonist toetust ning samuti ei kärbitud 2009. aasta eelarves doktoriõppe baasmaksmust.

Lõplik riikliku koolitustellimuse õppekohtade arv õppevaldkondade lõikes selgub Jaan Kõrgesaare sõnul praeguste kavade kohaselt hiljemalt mais pärast läbirääkimisi ülikoolidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles