14-aastane tapja lõikas ohvri surnukehale oma nimetähe

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvapaik
Mõrvapaik Foto: Liis Treimann / Postimees

Uurimisorganid on üle kahe kuu suutnud saladuses hoida viimaste aastate üht jõhkraimat mõrva, kus 14-aastane poiss peksis Kohtla-Järvel õlle pärast tekkinud tülis kasteediga surnuks 17-aastase endise maadlustšempioni ja lõikas ohvri laibale hiljem oma eesnime tähe.

Ööl vastu 24. juulit Kohtla-Järve kunagise sanitaarepidemioloogia keskuse mahajäetud hoones toimunud võigas veretöö leidis aset vaid sajakonna meetri kaugusel kohaliku prokuratuuri endisest asukohast.

Ehkki kuritöö vahetuks tunnistajaks oli üks sel öösel samas hoones ja seltskonnas viibinud alaealine, said uurimisorganid mõrvast teada alles kaks päeva hiljem. Siis, kui ohvri surnukehale sõna otseses mõttes komistas otsa mänguhoos vana hoone katkisest aknast sisse lennanud pallile järele läinud laps.

Kohalekutsutud uurijaid ootas ees võigas vaatepilt. Tühjas kahhelkividega kaetud väikeses abiruumis lamas noormees, kelle pead oli tabanud mitmed kasteediga antud jõulised hoobid. Ohvri surnukehale oli noaga lõigatud A täht.

Sündmuskoha vaatlusel oli juba silmaga näha, et ohvrile oli kallale tungitud hoone esimesel korrusel asuvas suures toas, mille seina ja ust katavad tänaseni verepritsmed. Seejärel lohistati ohver mõned meetrid eemale asuvasse väiksemasse ruumi, kus siis tema kallal edasi vägivaldselt toimetati.

«Minu praktikas pole teist sarnast juhtumit veel olnud,» ütleb juhtunuga tegelev Ida prokuratuuri ringkonnaprokurör Olga Dorogan.

Tapetuks osutus kohalikus sotsiaalkeskuses elanud ja vähem kui aasta tagasi Tapalt Kohla-Järvele kolinud 17-aastane Edgar Peepmaa. Noormehe peavigastused olid niivõrd rasked, et tema lihane isa tundis poja ära vaid põsel olnud kunagise armi järgi.

Et veretööl oli tunnistaja, jõudsid uurijad väidetava tapja jälile kiiresti. Selleks oli vaid kuu aega varem kriminaalvastutuse ikka jõudnud 14-aastane poiss, kes probleemse lapsena oli juba varasemast tuttav kohalikule alaealiste asjade komisjonile ja noorsoopolitseile.

Üliraske kuriteo asjaoludest ja tagamaadest loe lähemalt tänasest Postimehe paberlehest või Postimees Plussist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles