Mihkelson: Arnold Meri oli Eesti-vastane tööriist

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Meri
Arnold Meri Foto: Egert Kamenik

Riigikogu liikme Marko Mihkelsoni sõnul jääb reedel surnud Arnold Merist domineerima teadmine, et ta kas teadlikult või mitte muutus oma viimastel eluaastatel aktiivseks tööriistaks võõraste kätes enda kodumaa vastu.


«Pole mingi saladus, et naaberriigi propagandamasin on juba aastaid kasutanud ajalugu välispoliitilise ja propagandistliku tööriistana,» kirjutas Mihkelson enda blogis.

»Selle mõjustamiseks on appi võetud inimesed, keda on jõuliselt välja mängitud oma «tõdede» kinnistamiseks. Üheks selliseks sümbolkujuks oli ka Arnold Meri.»

Tema sõnul on raske uskuda, et Meri lahkumine pehmendab rünnakuid Eesti ajaloo vastu. «Ilmselt leitakse uusi tööriistu («dotsente» ikka leidub), sest teema pole kahjuks veel kaugeltki ammendunud.»

Mihkelsoni väitel on siiski iga inimese surm kurb sündmus. «Isegi siis, kui lahkuvad need, kelle tegevuse tõttu võisid kannatada sajad inimsaatused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles