Hvostov: lastetusmaks on karistus

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Hvostov
Andrei Hvostov Foto: Liis Treimann

Riigikogu arutelul lastele valimisõiguse andmise ideed kaitsnud MTÜ Noor Eesti eestvedaja ja ajakirjanik Andrei Hvostov sõnas, et lastetusmaks on tema arvates karistus.

«Kuna ma olen ka tegelikult pool oma elust elanud nõukogude süsteemi tingimustes, siis ma isegi mäletan, mis asi see on. Ma isegi ise olen seda maksnud,» ütles Hvostov, vastates riigikogu liikme Kalle Laaneti (demokraatide ühendus) küsimusele, kuidas ta sellisesse mõjutusvahendisse suhtub.

«Ma suhtun sellesse ideesse, selle idee reanimeerimisse või sellesse meetmesse hästi negatiivselt, sellepärast et lastetusmaks on karistus. Karistus inimestele, kes erinevatel põhjustel ei ole võtnud vastu seda otsust, et ta nüüd sünnitab lapse,» põhjendas Hvostov.

«Statistiliselt, niipalju kui ma olen aru saanud, meil on umbes viiendik nendest inimestest, kes on fertiilses eas, mingil bioloogilisel põhjusel võimetud lapsi saama. Neid inimesi ei tohi mitte mingil juhul karistada,» arvas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles