Ukraina usaldusväärseim poliitik on endine profipoksija Klitško

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Klitško.
Vitali Klitško. Foto: SCANPIX

Ukraina poliitikute seas on kõrgeim usaldusreiting erakonna UDAR liidril Vitali Klitškol, selgus neljapäeval avaldatud arvamusuuringu tulemustest.

USA arenguagentuuri (USAID) tellitud uuringu viis Kiievi rahvusvaheline sotsioloogiainstituut läbi 15.–27. septembrini.

Gallupi tulemuste kohaselt usaldavad ukrainlased enim Klitškod. 42 protsenti vastanuist usaldab teda väga või pigem usaldab, 40 protsenti ei usalda või pigem ei usalda.

Ukraina presidenti Viktor Janukovitšit usaldab 32 protsenti ja ei usalda 59 protsenti, peaminister Mõkola Azarovi usaldajaid ja mitteusaldajaid on vastavalt 30 ja 61 protsenti.

Ühinenud opositsiooni Batkivštšõna (Isamaa) nõukogu esimeest Arseni Jatsenjukki usaldab 24 protsenti vastanuist ega usalda 64 protsenti, Ukraina vangistatud ekspeaministrit Julia Tõmošenkot usaldab 21 ja ei usalda 66 protsenti.

Ukraina kommunistide liidril on 24 protsenti usaldajaid ja 63 protsenti umbusaldajaid, ülemraada spiikril Volodõmõr Lõtvõnil vastavalt 19 ja 70 protsenti.

Vastanuist 63 protsenti kinnitas, et usaldab meediat, umbusaldajaid on 28 protsenti. 43 protsenti usaldab Ukraina armeed, ei usalda 37 protsenti. Valitsust usaldab 28 protsenti vastanuist, ei usalda 63 protsenti, ülemraada usaldajaid ja umbusaldajaid on vastavalt 23 ja 68 protsenti.

Küsitluse käigus uuriti 1512 inimese arvamust kogu riigis.

Ukrainas toimuvad 28. oktoobril üldvalimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles