Julius Caesari tapmispaik avatakse 2013. aastal turistidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljakaevamistööd Julius Caesari tapmispaigas.
Väljakaevamistööd Julius Caesari tapmispaigas. Foto: SCANPIX

Roomas avatakse pärast pikki väljakaevamisi 2013. aastal turistidele koht, kus tapeti Julius Caesar, ütlesid kohalikud ametnikud täna AFP-le.

«Järgmisel aastal viime väljakaevamised lõpule ning anname piirkonna külastajatele tagasi,» ütles Umberto Broccoli, kes on Rooma kultuuriväärtuste juht.

Erinevalt legendist ei tapetud Caesarit 44. aastal e. Kr. mitte Rooma senatis, vaid Gnaeus Popeius Magnuse ehitatud teatri fuajees.

Nüüd asub sellel kohal Torre Argentina väljak. See on enamasti turistidele suletud ja tuntud rohkem hulkuvate kasside kolooniana.

Hispaania arheoloogide hiljutised uuringud on piirkonna kaardistanud ning nüüd võib meelitada rohkem turiste paika, kus praegu viitab selle tähtsusele vaid üks silt.

Üks väljakaevamistel töötav arheoloog ütles AFP-le, et igal aastal jäetakse Caesari surma-aastapäeval 15. märtsil tema tapmispaika ja tema haua juurde Rooma foorumil salapärane lillevanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles