Soome tulistamises süüdistatavat eestlast ähvardab pikk vangistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei auto
Soome politsei auto Foto: www.poliisi.fi

Helsingi lähedal Vuosaare linnaosas juulis kaasmaalasele atentaati üritanud eestlast ähvardab pikk vanglakaristus, teatas STT.

Prokurör nõudis neljapäeval tapmise süüdistusega kohtu all olevale mehele pikka vangistust.

Eesti mees tulistas süüdistuse kohaselt oma kaasmaalast Vuosaares jahipüssist, millel oli sihik ja summuti. Ohver sai raskelt haavata kubemesse ja vajas haiglaravi. Süüdistatav ütles neljapäeval Soome telekanalile MTV3, et tema relv läks lahti kogemata, kui tulistamisohver püüdis seda haarata.

Soome politsei versiooni kohaselt leppisid eestlased 9. juuliks kokku kohtumise Vuosaares, et klaarida tüli. Kuue mehe kohtumine lõppes tulistamisega, mille tulemusena sai üks eestlane raskelt haavata ning tulistaja ja ülejäänud mehed põgenesid.

Helsingi kohus võttis juuli keskel eestlase tulistamisega seoses vahi alla neli meest. Kohus vahistas siis lisaks neljale tapmiskatses kahtlustatud mehele ühe võltsimises kahtlustatava mehe. Politsei kahtlustas ka seda meest algselt tapmiskatses, kuid uurimise käigus ilmnesid uued asjaolud ja mees sai kahtlustuse hoopis võltsimises. Praeguseks on võltsimises kahtlustatud mees ja ülejäänud kolm tapmiskatses kahtlustatavat pääsenud vabadusse.

Kurjategija tulistas Eestist pärit 1987. aastal sündinud eestlast 9. juuli öösel enne kella ühte Helsingi idaosas Vuosaare linnaosas.

Tulistaja jättis raskelt haavatud mehe pärast tulistamist sündmuspaigale lebama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles