Kodutute öömaja läks tasuliseks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahapuuduse tõttu ei pakuta Narva kodutute öömajas enam süüa.
Rahapuuduse tõttu ei pakuta Narva kodutute öömajas enam süüa. Foto: Peeter Langovits

Rahastamisprobleemide tõttu otsustas Narva kodutute öömaja alates märtsist kehtestada ööbimistasu 500 krooni kuus, enamik kodutuid oli sellega nõus.

Narva kodutute öömaja direktor Eduard Sadala sõnul sai märtsis linna sotsiaalametilt 75 000 krooni, sellest aga ei piisa isegi töötajatele palga maksmiseks, kirjutab Põhjarannik.

Ühtekokku töötab öömajas koos direktoriga 11 inimest, kõik töötajad saavad alampalka. Ei ole ka raha, et maksta kommunaalarveid ning sööta üürilisi.

«Ega neid siin varemgi poputatud: kliendid said kaks korda päevas odavaid keedetud makarone ja tüki leiba. Märtsist aga ei pakuta isegi seda kesist einet. Samuti ei saa märtsist öömajas enam päevasel ajal olla - selleks läheks vaja päevaseid korrapidajaid, millega kaasneksid töötajatele makstavad lisatasud,» rääkis direktor.

Sadala pidas koosoleku ning selgitas öömaja klientidele olukorda, mis sunnib kehtestama tasu nendele kodututele, kel on olemas sissetulekuallikas - kas pension või sotsiaaltoetus. Direktor rõhutas, et need kodutud, kel puudub igasugune sissetulek, saavad teenust jätkuvalt tasuta.

Narva abilinnapea sotsiaalküsimuste alal Aleksandr Ludvig ütles Põhjarannikule, et öömaja ei suleta mitte mingil tingimusel, kuid öömaja nagu teisedki Narva sotsiaalasutused on sunnitud kokku hoidma.

Kümme aastat on piirilinna öömaja teenust osutanud Punane Rist, abilinnapea sõnul on tema poole juba pöördunud organisatsioonid, kes soovivad öömaja teenindada selle rahaga, mida linnal praegu pakkuda on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles