Venemaa lükkas tagasi India pretensiooni hilinenud lennukikandja pärast

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukikandja INS Vikramaditya (endine Admiral Gorškov).
Lennukikandja INS Vikramaditya (endine Admiral Gorškov). Foto: SCANPIX

Venemaa lükkas tagasi India kaitseministeeriumi pretensiooni lennukikandja INS Vikramaditya (endine Admiral Gorškov) moderniseerimise kohta, kirjutab Defense News viitega kaitseministeeriumi allikale.

Vene osapool teatas, et India plaanitavad sanktsioonid on õigustamatud, kuna India armee muretsetud varuosad olid ebakvaliteetsed.

Venemaa teatas eelmisel nädalal, et ei saa anda nõukogudeaegset lennukikandjat üle enne järgmise aasta lõppu ja India oli nõustunud üleandmise uue graafikuga.

Defense Newsi allika sõnul oli India tõstatanud Vene kaitseministri Anatoli Serdjukoviga peetud läbirääkimistel kompensatsiooni küsimuse, kuid Vene osapool lükkas nõudmise tagasi.  

Ministri sõnul kõrvaldatakse probleem tuleva aasta suveks, misjärel saadetakse laev proovisõiduks merele, et see aasta viimases kvartalis Indiale üle anda.

Venemaa esindajad oli läbirääkimistel selgitanud, et katsetuste ajal ilmsiks tulnud jõuseadme tõrke põhjustasid mittekvaliteetsed detailid. Ametlikult pole seda teavet kinnitatud.  

Barentsi merel korraldatud katsetuste ajal ilmnes, et kaheksast auruturbiinist seitsmel on mingi viga küljes. Lennukikandja kiirust ei kaotanud, vaid liikus edasi kiirusega kuni 23 sõlme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles