Reinsalu tänas NATO Brunssumi ühendväejuhatuse ülemat

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Urmas Reinsalu ja kindral Wolf Langheld kaitseministeeriumis.
Kaitseminister Urmas Reinsalu ja kindral Wolf Langheld kaitseministeeriumis. Foto: Kaitsevägi

Kaitseminister Urmas Reinsalu tänas Eestis lahkumisvisiidil olevat NATO Brunssumi Ühendväejuhatuse ülemat kindral Wolf Langheldi kollektiivkaitse arendamise eest.

Kaitseminister tunnustas kindralit töö eest, mida Brunssumi ühendväejuhatus on tema juhtimisel teinud kollektiivkaitse tugevdamiseks ja ühisõppuste korraldamiseks. «Novembri alguses Ämari Lennubaasis peetav õppus Steadfast Juncture 2012 ja järgmisel aastal toimuv Steadfast Jazz on olulised, sest NATO liikmesriigid harjutavad koostööd ja juhtimisprotseduure. Eesti seisukoht on, et sellised õppused peavad toimuma regulaarselt,» ütles Reinsalu.

Kindral Langheld kinnitas, et mõistab Eesti julgeolekumuresid. «Brunssumi ühendväejuhatus jääb Põhja-Euroopa piirkonna eest vastutama ka tulevikus,» ütles kindral Langheld.

Kindral Langheld külastas täna ka kaitseväe peastaapi, kus ta kohtus kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terrasega. Samuti anti kindral Langheldile üle kaitseväe eriteenete märk.

Hollandis Brunssumis asuv väejuhatus on üks kolmest NATO operatiivtasandi juhtimisorganist. Eesti on Brunssumi väejuhatuse vastutusalas.

Kindral Wolf Langheld teenib Brunssumi ühendväejuhatuse ülemana 2010. aasta septembrist, peagi annab ta ameti üle järglasele, kelleks on Saksa praegune esindaja NATO juures kindralleitnant Hans-Lothar Domröse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles