Mihkelson: Eesti-Vene piirileppearutelud võivad alata tuleval nädalal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson kohtumisel Vene Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni liikmetega.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson kohtumisel Vene Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni liikmetega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti ja Venemaa võivad järgmisel nädalal piirilepingu üle konsultatsiooni alustada, vahendas Interfax riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni teisipäeval rahvusringhäälingule antud kommentaari.

Mihkelsoni sõnul ei arutata piiriküsimust üksnes valitsustevahelisel tasandil, riigikogu ja Vene ülemkoda föderatsiooninõukogu taastavad samuti poliitilise dialoogi.

«Loodame, et esimene kohtumine leiab aset järgmisel nädalal, kui me räägime piirileppest,» ütles Mihkelson, lisades, et Vene kolleegidega kohtumise viis on tehniline küsimus ning kohtutakse niipea, kui mõlemal poolel aega on.

Eesti parlamendi liikmete ja Vene föderatsiooninõukogu esindajate järgmine kohtumine on Mihkelsoni hinnangul kavandatud novembri algusesse.

Eesti välisminister Urmas Paet ja tema Venemaa kolleeg Sergei Lavrov allkirjastasid Eesti ja Venemaa piirileppe 18. mail 2005 Moskvas.

Riigikogu ratifitseeris Eesti ja Venemaa piirilepingu 2005. aasta 20. juunil 78 poolt- ja nelja vastuhäälega, lisades lepingule preambuli.

2005. aasta juuni lõpus teatas Venemaa, et võtab oma allkirja Eestiga sõlmitud piirileppelt  tagasi. Vene ametiisikute sõnul võimaldab riigikogus   piirileppele  lisatud preambul esitada Venemaale tulevikus territoriaalseid nõudmisi. Eesti on seda väidet korduvalt tõrjunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles