Kaarel Tarand: probleemi eitamine viitab keelatud rahastamisele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Kristen Michal ja Kalev Lillo.
Pildil on Kristen Michal ja Kalev Lillo. Foto: Liis Treimann

Reformierakonna rahastamise uurimine ei ole lõppenud, sest ehkki prokuratuur on menetluse lõpetanud, alustab erakonna seaduse alusel selle küsimusega tegelemist riigikogu erakondade rahastamise järelevalve komisjon, ütles selle aseesimees Kaarel Tarand.

«Ühes asjas on see seadus väga selgesõnaline - nimelt, mis asi on keelatud annetus,» ütles Tarand «Aktuaalse kaamera» stuudiointervjuus, vahendas ERR Uudised.

Ehkki komisjon ei ole selles küsimuses veel kogunenud, on Tarand seisukohal, et mitu avalikkuse ette tulnud Reformierakonna rahastamise juhtumit on olnud keelatud annetused, mis tuleb erakonnal kas annetajale tagastada või riigieelarvesse üle kanda, Tarand märkis, et prokuratuuri pädevusse ei kuulu eetiliste hinnangute andmine, see on valijate teha ja praegu saab igaüks oma seisukoha kujundada. «Ega siin ju palju kahtlusi ei jää, kuidas asjad on olnud,» ütles Tarand.

«Probleemi eitamine on kõige kindlam märk selle kohta, kelle peas müts põleb,» lisas saatekülaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles