Kuressaare haigla kopterite maandumisplats on muutunud ohtlikuks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuressaare haigla taga asuv muruplats on muutunud sügiseste ilmade tõttu kopterite maandumiseks praktiliselt kõlbmatuks, sest haiget transportivad kopterid ei saa pehmele pinnasele maanduda ja peavad jääma ripplendu, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

«Politsei- ja piirivalveameti piirivalveosakonna lennusalga kopteripiloodid ei hinda Kuressaare haigla taga asuva maandumisplatsi praeguseid tingimusi heaks,» ütles lennusalga juht Kalmer Sütt ameti pressiesindaja vahendusel.

Tema sõnul teeb muret, et kopter maandub praeguses kohas sisuliselt pinnasele. «Kuid kuna kevaditi-sügiseti ning vihma korral on pinnas lihtsalt pehme ja korralikult maanduda ei saa, peab kopter poolenisti ripplendu jääma,» lausus Sütt, kelle sõnul peaks kopteriplats olema tegelikult varustatud ka valgustusega öisteks maandumisteks ning juhuks, kui talvel lumi lendub.

Sütt lisas, et transpordilennud siiski ei katke, sest kopterid transpordivad hädalisi ka sellistest kohtadest, kus maandumisvõimalus puudub. «Kuid haigla läheduses, kuhu lennusalk teeb regulaarseid transportlende, peab tegelikult olema korralik ja turvaline maandumisvõimalus,» rõhutas ta.

Ajaleht märgib, et Kuressaare haigla taha korraliku kopteriplatsi ehitamine on olnud viimasel ajal aktuaalne, kuid rahastust ei ole kellelgi pakkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles