Koort: politseiniku ründajat võiks oodata kuni 12-aastane vangistus

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Koort
Erkki Koort Foto: Margus Ansu / Postimees

Siseministeeriumi asekantsler Erkki Koort ütles, et kui praegu saab politseiniku ründamise eest määrata kuni viieaastase vanglakaristuse, siis edaspidi võiks see pikeneda kuni 12 aastani, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Koort ütles intervjuus ETV hommikuprogrammile, et siseministeerium soovib tõsta politseiniku ründamise eest ette nähtud maksimaalse karistusmäära 12 aastani.

Kui tulevikus on karistusmäär 4-12 aastat, siis saab ka kokkuleppemenetluse puhul läbi rääkima hakata alles neljast aastast, mis on ligilähedane tänase maksimaalkaristusega, lausus ta. Tema sõnul pole kokkuleppemenetluste tegemine iseenesest probleem, kui karistus, milles kokku lepitakse, on piisavalt kõrge ja vastab ühiskonna valulävele.

Koort lisas, et juba praegu on kuni 12-aastane vanglakaristus ette nähtud ka teenistuskohustusi täitva kaitseväelase ründamise eest.

Viimastel aastatel sagenenud politseinike vastased ründed ja süüdlaste leebed karistused olid kõne all ka president Toomas Hendrik Ilvese juures reedel toimunud kohtumisel. «Minu suhtumine on selge: kes ründab politseiametnikku, see ründab riiki. Siin ei ole tegu tavalise kaklusega,» ütles Ilves kohtumise järel ja lisas, et ei pea õigeks, et politseinike ründajad saavad tavaliselt kokkuleppemenetluses prokuröri nõusolekul sageli tingimisi karistuse, rahatrahvi või üldkasuliku töö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles