Haigekassa ootab streigi osapooltelt lahendust täna õhtuks

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riikliku lepitaja Henn Pärna juures käisid streigile lahendust otsimas sotsiaalminister Hanno Pevkur ja haigekassa juht Tanel Ross.
Riikliku lepitaja Henn Pärna juures käisid streigile lahendust otsimas sotsiaalminister Hanno Pevkur ja haigekassa juht Tanel Ross. Foto: Liis Treimann

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul ootab haigekassa juhatus kokkuleppeid kollektiivlepingu osas tänase õhtuni ja kui neid ei tule, arutatakse reedel haigekassa eelarve esimesel lugemisel esimest pakkumist, mille kohaselt arstide palk tõuseks 3 ja õdede-hooldajate palk 6 protsenti.

«Kui õhtuks on mingid muud kokkulepped kollektiivlepingu osas, siis haigekassa peab kiiresti esitama uued materjalid, näiteks see haigekassa poolt tinglikult pakutud versioon kahe aastaga 15 protsenti,» vahendas ERRi uudisteportaal Pevkuri sõnu raadiouudistele.

Haigekassa nõukogus on reedel eelarve esimesel lugemisel, Pevkuri sõnul on esimese ja teise lugemise vahel võimalik olukorda veel muuta.

Samas nentis ta, et üks surve on siiski küll peal ka seoses riigieelarve menetlusega. «Kui mingid kokkulepped tulevad pärast seda, kui riigieelarve on lukku löödud, siis ei ole võimalik minu poolt tagada seda, et riigieelarvest palka saavate inimeste palgatingimused on samad, mis kollektiivlepingus,» selgitas Pevkur.

Arstide liit ja tervishoiutöötajate kutseliit keeldusid minemast riikliku lepitaja juurde, kus käisid eile konsultatsioonidel kõik teised streigi osapooled ja meedikute esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles