Politsei: omakohut ei saa kuidagi aktsepteerida

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaklus
Kaklus Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Tallinna kesklinna politseijaoskonna juht Valter Pärn ütles teisipäeval Tallinna bussijaamas juhtunud intsidenti kommenteerides, et mitteaktsepteeritava käitumise märkamine on vajalik, aga omakohut ei saa kuidagi aktsepteerida.

«Mida vähem tolereeritakse ühiskonnas mitteaktsepteeritavat käitumist, nt lõhkumist, vandaalitsemist, lärmamist, varastamist jne, seda keerulisem on ka õigusrikkujatel tegutseda,» ütles Pärn.

Pärna sõnul on selliste tegude märkamine ja õigel ning ohutul viisil sekkumine igati vajalik ja tunnustamist väärt.

«Omakohut aga ei saa kuidagi aktsepteerida ja heaks kiita, eriti siis, kui sellega kaasneb füüsiline vägivald,» ütles Pärn.

«Süütegu või ohuolukorda märgates on vaja hinnata olukorra tõsidust, kindlasti ei tohiks sekkuda olukordadesse, millest endal jõud üle ei käi ja olukord võib muutuda endale ohtlikuks,» sõnas Pärn ja lisas, et siis on kõige õigem juhtida olukorrale mõne turvatöötaja tähelepanu või helistada politsei lühinumbrile 110.

Teisipäeva pärastlõunal toimus Tallinna bussijaamas intsident, kus tähelepanelikud kodanikud püüdsid kinni vargusega vahele jäänud päti ning tarvitasid tema kallal füüsilist vägivalda. Politsei jõudis kohale siis, kui turvamehed olid varga juba kinni võtnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles