Lõuna-Eesti õpetajad ei tunne ennast koolis turvaliselt

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits/ Postimees

Tartu Ülikoolis kaitstud magistritöö kohaselt on Lõuna-Eesti õpetajad kõige sagedamini näinud koolivägivalla intsidente, kus vannutakse või lüüakse, kuid väidetavalt ei tunne ennast koolis turvaliselt isegi õpetajad.

Maive Sinijärve kaitstud magistritöö «Õpetajate hinnangud ja stressireaktsioonid koolivägivallale Lõuna-Eesti üldhariduskoolide näitel» kohaselt nimetasid ligi pooled vastanutest koolivägivalla taseme oma koolis mõõdukaks, kirjutab Õhtuleht.

Etteantud valikvastuste analüüsist selgus, et enamus õpetajatest (81 protsenti) olid olnud tunnistajaks mõnele koolivägivalla episoodile oma koolis.

Õpetajate vastustest selgus, et vägivallaprobleemid koolis takistavad õpetajate tööd, sest õpetaja jõuab tihti rohkem probleemlasteni ning teised õpilased jäävad paraku tahaplaanile.

Uuuringu tulemused näitasid, et õpetajad on hakanud muretsema ka iseenda turvalisuse pärast, sest pedagoog võib samuti langeda koolivägivalla ohvriks.

Eile õhtul pani interneti kihama Youtube video, milles näidati, kuidas kaks koolitüdrukut peksid oma eakaaslast ja irvitasid tema üle.Tüdrukud peksid oma eakaaslast ühes Lõuna-Eesti koolis sellepärast, et ta ei toonud neile sigarette. Nad kamandasid oma ohvri põlvili, mõnitasid ja peksid teda, tirisid juustest ning arutasid seejuures, kuidas nii peksta, et ei jääks jälgi järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles