Haridusministeerium asus koolivägivalla juhtumit uurima

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusministeerium
Haridusministeerium Foto: Lauri Kulpsoo

Haridusministeerium korraldab täna avalikuks tulnud koolivägivalla juhtumis oma uurimise, et saada selgust, kas koolijuht ja õpetajad käitusid õigesti.

«Koolivägivald ning konkreetne internetis levitatav videosse võetud intsident on täiesti lubamatu ja äärmiselt kahetsusväärne. Hoolitseme, et koolivägivalla ohver saaks vajalikku tuge. Ta on praegu omaste hoole all ning kiusajatega tegelevad spetsialistid,» teatas haridus- ja teadusministeerium.

«Kõik intsidendis osalenud on alaealised, mistõttu palume teemat käsitleda delikaatselt. Palume noore inimese säästmiseks vägivallavideot mitte levitada,» kordas ka ministeeriumi politsei varasemat palvet.

«Kõige olulisem on tagada koolis õpilase heaolu ja turvalisus. Sellisel ebainimlikul teol pole õigustust ning politsei, kool ja ministeerium teevad omalt poolt kõik, et toimunu asjaolud välja selgitada. Kavatseme tõsiselt analüüsida, kuidas midagi niisugust üldse juhtuda sai, et tulevikus sarnaseid olukordi vältida,» seisis ministeeriumi teates.

«Ministeerium korraldab oma uurimise, et saada selgust, kas kooli juhtkond ning pedagoogid on käitunud käesoleval juhul adekvaatselt. Kuna politsei uurib juhtunut ja tegemist on tundliku teemaga, ei saa me täpseid detaile jagada,» lisas ministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles