Lapsi oodatakse suurele teatejooksule

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal võttis 12 linnas peetud teatejooksust osa 5526 last ja noort 178 koolist, fotol teevad noored soojendusjooksu karateka Marko Luhamaaga Tartus.
Eelmisel aastal võttis 12 linnas peetud teatejooksust osa 5526 last ja noort 178 koolist, fotol teevad noored soojendusjooksu karateka Marko Luhamaaga Tartus. Foto: Lauri Kulpsoo

Tänavu 7. mail on samaaegselt 18 paigas üle Eesti suur heategevuslik laste teatejooks, mille tulud lähevad õnnetuses liikumisvõime kaotanud lastele ainulaadse ratastooli-mängupargi rajamiseks Haapsalu neuroloogilisse rehabilitatsioonikeskusesse.

Jooksu eestvedaja Erik Pallase teatel ootavad korraldajad neljandat aastat toimuvale teatejooksule rekordilist osavõtuhuvi.

"Üle Eesti on tuhandeid lapsi, kelle jaoks on teatejooksul osalemine saanud iga-aastaseks maikuutraditsiooniks," märkis Pallase. "Kutsume jooksul osalema kõiki lapsi ja noori, kes tahavad liikuda ning anda sellega oma panuse heategevuseks. Teatejooksul ei selgitata välja kiiremaid, vaid oluline on osavõtt."

Teatejooks toimub 7. mail samaaegselt Tallinnas kesklinnas ja Nõmmel, Tartus, Pärnus, Paides, Toilas, Rakveres, Otepääl, Haapsalus, Kuressaares, Kärdlas, Raplas, Jõgeval, Viljandis, Valgas, Sillamäel, Kohtla-Järvel ja Narvas.

Joostakse viies vanusegrupis: 5., 6., 7., 8. ja 9. klassi noored, oodatud on 10-16aastased lapsed.

Iga kool võib välja panna piiramatul arvul võistkondi, samuti võivad osaleda sõpruskondade võistkonnad. Võistkonnas on kaheksa liiget, iga laps läbib 200 meetri pikkuse distantsi.

Teatejooksule saab end kirja panna 20. aprillini teatejooksu kodulehel internetis.

Võistkondade vahel loositakse välja võimalus osaleda Norras toimuval samalaadsel teatejooksul. Peale võistkonna liikmete sõidavad Norrasse kaks täiskasvanut.

Teatejooksu tulud ja aasta läbi avatud Elioni heategevusnumbrile 900 7777 ning DnB NORD Panga heategevuskontole 9620100009926 laekuvad annetused lähevad Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse (HNRK) toetuseks, kus ravitakse liikumisvõime kaotanud lapsi.

Annetuste eest soovib HNRK rajada neli miljonit krooni maksva ainulaadse mängupargi, mille tehnilised võimalused lubaksid ratastooli kasutavatel lastel muretult ja lihtsalt mängida, supelda ja harrastada lihtsamaid tervisespordialasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles