Maoistid ründasid Filipiinidel armeebaasi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide kompartei meeleavaldajad Manilas tähistamas oma rahvaarmee aastapäeva.
Filipiinide kompartei meeleavaldajad Manilas tähistamas oma rahvaarmee aastapäeva. Foto: Reuters / Scanpix

Filipiinidel tegutsevad maoistlikud sissid korraldasid täna pealetungi ühele armeebaasile saarestiku lõunaosas, kus hukkus paarkümmend inimest.


Bukidnoni provintsis asuva baasi sõdurid tõrjusid kommunistliku Uue Rahva Armee (NPA) rünnakuid poolteist tundi, teatas Reutersi andmetel major Michele Anayron.

Lahingus hukkus üksteist sissi ja kaks tsiviilisikut, samuti neli kohaliku julgeolekuüksuse liiget. Taganevad mässulised hõivasid ka kaks piirkonda läbinud veokit. Tavaliselt üritavad sissid armeepunkte rünnates hankida endale juurde relvi ja laskemoona.

NPA on kohaliku kompartei relvastatud tiib, mis tähistas alles paari päeva eest 40 aasta möödumist asutamisest. Selle võitlejad peavad suuremas osas Filipiinide provintsides võitlust Manila demokraatliku valitsuse kukutamise nimel. Maoistide võitluses on aastakümnete jooksul hukkunud ligi 40 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles