Ministeerium algatas Jaanikese juhtumi uurimiseks teenistusliku järelevalve

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Jaanikese kool.
Valga Jaanikese kool. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haridusministeerium algatas täna Valga Jaanikese koolis ametliku teenistusliku järelevalve, et selgitada välja, kas kool käitus eile meediasse jõudnud koolivägivallajuhtumiga seoses asjakohaselt.

Eile käisid ministeeriumi ametnikud koolis töötajatelt infot kogumas ja uurimine jätkub uuel nädalal.

«Me ei saa kahjuks teha juhtunut olematuks, kuid me saame käitumisega teha palju selleks, et sääraseid asju enam ei juhtuks,» sõnas haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Janar Holm.

«Sellistes küsimustes peab olema riigil ja igal kodanikul nulltolerants. Koolivägivalla ees ei tohi silmi kinni pigistada, vaid sellele tuleb viivitamatult reageerida. Kõik lapsed peavad tundma end koolis turvaliselt, mistõttu peab iga meie laps teadma, et koolis on turvaline käia,» lisas Holm.

Riik selgitab algatatud järelevalvemenetluse toel välja, kas kõigile töötajatele oli selge nende vastutus õpilaste turvalisuse tagamisel ja kas nad järgisid seda. Järelevalve raames ei küsitleta lapsi, vaid keskendutakse täiskasvanutele, kes peavad olema lastele toeks ning tagama nende turvalisuse.

Koolivägivalla ohvriga tegelevad perekond, lastekaitsespetsialist ja vajadusel psühholoogid. Ministeerium on ühenduses pere ja lastekaitsespetsialistiga ning vajadusel valmis pakkuma igakülgset abi ja tuge. Kiusajate suhtes on alustatud kriminaalmenetlus ning ka nendega tegelevad spetsialistid.

Täna siirduvad kõik Valga Jaanikese kooli lapsed koolivaheajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles