Valga maavanem: vägivalla vastu tuleb sallimatu olla

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Lepik
Margus Lepik Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga maavanem nimetas eile avalikuks tulnud koolivägivallajuhtumit kahetsusväärseks ja rõhutas, et igasugune vägivald on hukkamõistu väärt, eriti rõhuv on aga lastevaheline julmus.

«Kuigi sellest avalikult rääkida ei soovita, tuleb  kõigil tunnistada, et koolivägivald on olemas  ja selle vastu saame võidelda ainult meie ise,» seisab tänases Valga maavalitsuse pressiteates.

Maavalitsus on kooli direktoriga kohtunud ja vestelnud ning juhtumit analüüsinud. «Kõik asjaosalised teevad omalt poolt kõik, et toimunu asjaolud välja selgitada ja teha vajalikud tähelepanekud edasiseks tegevuseks. Politsei uurib juhtunut.  Kuna tegemist on tundliku teemaga,  ei avalda maavalitsus täpseid detaile,» kirjutatakse pressiteates.

Valga maavanem Margus Lepik lisas, et kutsub kõiki üles koolivägivalla vastu võitlema ja üksteist märkama ning sekkuma. «Tavaliselt mõtleme asjale alles siis, kui see juhtub meiega või meie lähedastega. Maailma muutmine algab aga iseendast. Tuleb olla sallimatu vägivalla vastu,» rääkis ta.

«Rohkem peame näitama hoolivust lähedase, tuttava, naabri või võõra inimese vastu tänaval.  Ainult nii ja ei kuidagi teisiti. Ei tohi unustada, et igaüks meist võib kunagi teise abi  ja hoolt vajada. Seega rohkem hoolivust koolimaja seinte vahel toimuva osas ning inimeste omavahelistes suhetes,» rõhutas Lepik.

Maavalitsus tuletab ka meelde, et koolivägivalla vastu peavad võitlema nii lapsed, klassijuhatajad, aineõpetajad, koolipsühholoogid kui lapsevanemad ja ennetustööd tuleb teha järjekindlalt. Ka Eesti lastekaitseseaduse paragrahv 59 kohustab iga kodanikku viivitamatult teatama abiandvatele organisatsioonidele abivajajast ja hädasolevast lapsest.

Valga maavalitsuse kodulehel on olemas hädasoleva lapse abistamise ja juhtumist teavitamise juhend.

Kasutada võib ka lasteombudsmani väljatöötatud juhendit «Abivajavast lapsest teatamine ja andmekaitse juhend».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles