Eesti soovib suhteid Mehhikoga tihendada

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet kohtumisel Mehhiko välisministri Patricia Espinosaga
Välisminister Urmas Paet kohtumisel Mehhiko välisministri Patricia Espinosaga Foto: Välisministeerium

Välisminister Urmas Paet ütles kohtumisel Mexico Citys Mehhiko välisministri Patricia Espinosaga, et Eesti on huvitatud nii poliitiliste kui majandussidemete tugevdamisest praeguse maailma juhtivate tööstusriikide G20 eesistuja Mehhikoga.

«Mehhiko enam kui sajamiljoniline rahvaarv ja juhtiv positsioon maailma tööstusriikide hulgas pakub koostööks mitmeid võimalusi,» märkis Paet.

«Nii Eesti kui Mehhiko on koos OECD liikmed, kuid soovime tihendada suhteid välispoliitiliselt ning kaubanduse, teenuste kui ka investeeringute vallas,» lisas ta.

Paet ja Espinosa rääkisid ka vastastikuste kultuurisuhete tugevdamisest. «Selle aasta tähtsündmuseks on sel nädalal toimuvad Arvo Pärdi loomingu esitluskontserdid Mehhikos,» märkis Paet.

Välisministrid rääkisid kohtumisel ka Mehhiko suhetest Euroopa Liiduga ning olukorrast Ladina-Ameerika regioonis. Samuti räägiti koostööst ÜROs ning teineteise kandidatuuride toetamisest.

Paeti sõnul on Mehhiko Euroopa Liidule oluline partner ning see peab järjest enam väljenduma ka lepingulistes suhetes ja igapäevases koostöös.

Täna toimub Arvo Pärdi autorikontsert Mexico City olulisimas kontserdisaalis Palacio de Bellas Artes’is, kus tema teosed tulevad ettekandmisele Harry Traksmanni, Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja Tallinna Kammerorkestri esituses ning Tõnu Kaljuste dirigeerimisel. Kontserdile järgneb välisminister Urmas Paeti vastuvõtt Arvo Pärdi auks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles