Kuressaare peab EASile 13 000 eurot tagasi maksma

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Kuressaare on sunnitud EAS-ile tagasi maksma ligi 13 000 eurot Ristiku lasteaia ehitusel kasutatud rahast, sest ehitusel oli rikutud riigihangete seadust ning lasteaeda oli ostetud asju, mis polnud ehitustöödeks vajalikud.

Ristiku lasteaia probleemide kohta sai linnavalitsus aimu tänavu kevadel, kui rahandusministeeriumi audiitorid Kuressaares käisid, kirjutab Saarte Hääl.

Lõplikuks tagasinõude summaks jäi 12 894 eurot ehk 0,8 protsenti toetusest, mille kohta EAS edastas linnale teate esmaspäeval.

Ehitustöödeks mittevajalikud asjad olid peeglid, WC-tarvikud ja dosaatorid, mille ostul lähtuti terviklahenduse põhimõttest. Linnavalitsuse hinnangul on köögimööbel ja -tehnoloogia hoone tehnosüsteemidega tihedalt seotud.

Auditis viidati ka, et hankelepingu muutmisel eirati riigihangete seaduse nõudeid. Audiitori hinnangul on lepingus kokkulepitud töid asendatud kallimatega: põrandaküte asendati osaliselt täiendava põrandasoojustusega ja esialgselt planeeritud muru kiviparketiga.

Lisaks nähtub auditist, et ehitustööde omanikujärelevalve teenust OÜ-ga Vealeidja pikendades eksiti riigihangete seaduse vastu.

Abilinnapea Kalle Koovi sõnul loobus linnavalitsus tagasinõude vaidlustamisest, sest lasteaia näol on linn saanud hea maja ja mis seal ikka vaielda. «Kogu asjaajamine Eestis liigub seda teed, et iga tegevuse kohta peab olema sada tõendit,» sõnas Koov, lisades, et asja võiks kokku võtta sõnadega «ära tee tööd, vaid tooda pabereid».

Kuressaare linnavalitsusele oli Ristiku lasteaia toetusraha osaline tagasinõue paari viimase aasta jooksul juba kolmas mõru pill alla neelata, alles eelmisel aastal pidi linn tagasi maksma osa Kuressaare muusikakooli ja Kuressaare rannaala ehituseks saadud toetustest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles