Soome peaministrile lähenes noaga mees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Jyrki Katainen.
Soome peaminister Jyrki Katainen. Foto: SCANPIX

Soome peaministrile Jyrki Katainenile lähenes esmaspäeva pärastlõunal Turus noaga mees, kes politsei sõnul ei käitunud agressiivselt ja sündmuspaigas kinni peeti.

Peaminister külastas pärastlõunal poole viie paiku oma koonderakonna valimistelki, kui üks mööduja temaga paar sõna vahetas ja äkitselt noa välja võttis, mille ta seejärel valitsusjuhile viga tekitamata kõnniteele pillas, vahendas rahvusringhääling Yle.

Turvamehed tegid mehe kahjutuks ja politsei viis ta rauduskäsi minema.

Katainen jätkas pärast segadusehetke valijatega kohtumist. Pühapäeval toimuvad Soomes kohalikud valimised.

Vahejuhtumi üksikasjade ümber on olnud üksjagu segadust. Päevaleht Helsingin Sanomat teatas esialgu pussitamiskatsest, kuid politsei kinnitusel polnud mees agressiivne ega kavatsenud vägivalda tarvitada.

Sündmust pealt näinud fotograaf Robert Segeri sõnul laskus mees, nuga käes, Kaitaineni ees põlvili, üritades tema tähelepanu võita.

Valitsuse turvapealik Timo Harkonen ütles Yle-le, et turvamehed «hoidsid ära ohtliku olukorra kujunemise».

Septembris pääses ehmatusega Tšehhi president Václav Klaus, kui moondumisülikonnas mees õhupüssist tema suunas mitu lasku tegi.

Kahekümne kuue aastane ründaja andis meediale rahulikult intervjuu, seletades, et ta on kommunistliku partei poolehoidja ning tahtis oma teoga protesteerida valitsuse kokkuhoiuprogrammi vastu.

Chrastava väikelinnas silla avamisel toimunud vahejuhtumi pärast astus tagasi Tšehhi presidendi ihukaitsejuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles