Reformierakond tahab loobuda Meikarilt saadud annetustest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Reformierakond teatas täna, et soovib loobuda kõigist riigikogu endiselt liikmelt Silver Meikarilt saadud annetustest.

«Olgugi, et ligi viis kuud kestnud kriminaalmenetlus ei tuvastanud, et tegemist oleks olnud keelatud annetustega ning peame Silver Meikari esitatud väiteid valeks, soovime endiselt ka erakondade rahastamise järelevalve komisjoni seisukohta ja arvamust selles küsimuses,» ütles partei peasekretär Martin Kukk.

Seadus näeb ette, et kui tegu on keelatud annetusega, peab erakond selle annetajale tagastama. Kui tagastamine pole võimalik, peab partei kandma annetuse riigieelarvesse.

Kukk lisas, et isegi kui komisjon ei pea Meikari tegevust keelatud tegevuseks erakonnaseaduse tähenduses, soovib Reformierakond kõigist Meikari tehtud ja temaga seotud annetustest loobuda. Peasekretäri sõnul on partei valmis kandma raha heategevuseks.

Reformierakonna andmetel on Meikar annetanud parteile aastatel 2007-2011 kokku 8115 eurot.

Riigiprokuratuur alustas Reformierakonna rahastamisskeemide uurimiseks kriminaalmenetlust tänavu mais pärast Meikari arvamusloo ilmumist Postimehes. Meikar kirjutas toona, et annetas parteile aastatel 2009–2010 115 000 krooni, mis ei olnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea. Eelmisel nädalal otsustas prokuratuur menetluse lõpetada, leides, et kogutud tõenditest süüdistuse esitamiseks ei piisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles