Noor Eesti arst kaotas Iirimaal kaljudelt kukkudes elu

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moheri kaljud Iirimaal.
Moheri kaljud Iirimaal. Foto: Wikimedia

Iirimaal hukkus septembri keskel noor eestlanna, kes kukkus rohkem kui 200 meetri kõrguselt kaljult alla ja suri saadud vigastustesse.

Kohaliku ajalehe Irish Independent andmetel leidis päästemeeskond 25-aastase Elo surnukeha 14. septembril Moheri kaljude juurest veest.

Uurimine selgitas välja, et maikuus arstidiplomi saanud TÜ doktorant ja Tartu Ülikooli kliinikumi resident Elo oli ostnud Eestist üheotsapileti Dublinisse, et sõita vaatama Moheri kaljusid. Reisi võttis ta ette üksinda ja lahkus Tallinnast 8. septembril vanemaid teavitamata.

Kohalik politseijuht ütles lehele, et Elo isa oli pärast naise kadumist kontrollinud tema arvutit ja avastanud jälgi plaanist reisida Iirimaale – teiste hulgas reisimiseks vajalikud lennu-, rongi- ja bussigraafikud, mis lõppesid Moheri kaljude juures.

Kohalik politsei saigi Elo kadumise kohta esimese vihje isalt ja seda samal päeval, kui veest leiti naise surnukeha.

Politseil õnnestus Elo viibimist Iirimaal tõendada ka kaameraülesvõtete alusel, sest naine jäi viimast korda kaamera ette 8. septembril Eyre väljaku bussipeatuses.

Veest leitud surnukeha tuvastati Eestist saadetud hambajäljendi järgi. Lahang näitas, et naine suri mitmete luumurdude tagajärjel.

«Naine ei jätnud maha teateid ja pole ühtki tõendit, mis viitaks sellele, et ta saabus siia, et endalt elu võtta,» ütles kohalik politseiülem.

Artikli kommentaarium on suletud.

Copy
Tagasi üles