Soome politsei kahtlustab eesti paari kahe imiku tapmises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei.
Soome politsei. Foto: Liis Treimann

Soome politsei leidis üle-eelmisel nädalal riigi lõunaosas Klaukkala külast kahe imiku surnukeha, kohus on tapmistes kahtlustatavatena võtnud vahi alla eesti mehe ja naise.

Tapetud vastsündinud avastati üle-eelmisel nädalal, kui politsei otsis ühe teise kuriteomenetluse raames läbi korterit. Politsei varjas infot šokeeriva juhtumi kohta kuni eilseni uurimisalastel põhjustel, kirjutas Iltalehti.

Esmalt, 9. oktoobril leiti korterist kotti topituna surnud tüdruk, misjärel arreteeriti korteris viibinud eesti mees ja naine. Ülekuulamise ja muude uurimistoimingute järel leiti 11. oktoobril mõne kilomeetri kaugusel majast prahihunniku alt surnuna ka vastsündinud poiss.

Iltalehti andmetel on kahtlustatav naine laste ema.

Keski-Uusimaa politsei usub, et kuriteod sooritati Soomes, ent ei avalda tapmise motiivi, viisi ega seda, kas politsei otsib intsidendiga seoses veel kedagi taga.

Nii Iltalehti kui ka Ilta-Sanomate teatel leiti imikud seoses 51-aastase Seppo Tirkkoneni kadumise uurimisega.

Sipoo vallast pärit Tirkkonen, kes tegeles kartulite müügiga, kadus mullu 7. detsembril ja teda pole hiljem nähtud. Vahetult kadumise eel müüs ta maha oma Sipoos asuva maja ja kolme hektari suuruse krundi. Ostjateks oli üks eesti paar ning politsei pidas jaanuaris kinnisvaratehingu ja Tirkkoneni kadumisega seoses nad kinni. Nad vabastati pärast lühiaegset aresti, sest puudusid tõendid kuriteost.

Need pole samad eestlased, keda kahtlustatakse imikute tapmises.

Klaukkala elanike jaoks tuli teade kaksiktapmisest eile šokina, selle kohta ei liikunud külas isegi kõlakaid.

«Täiesti õudne. Ei mõista, kuidas keegi sellist asja teha saab,» ütlesid Sara Pöllänen ja Rosa Horsman STT-le.

Kahtlusalused pole varem Eesti politsei huviorbiiti sattunud

Eesti keskkriminaalpolitsei pressiesindaja Kaarel Kuusk ütles Postimehele, et Eesti politsei on imikute tapmise kuriteos algusest peale Soome kolleegidega koostööd teinud. Kahtlustataval keskealisel mehel ja nooremapoolsel naisterahval pole Eestis kehtivaid karistusi ja nad pole politsei huviorbiiti sattunud.

Lähemaid kriminaalmenetluse detaile ei saa politsei kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles