Reformierakonna Nõmme piirkond on arutanud Meikari väljaheitmist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna üldkogu Viljandi lossimägedes. Silver Meikar kõnepuldis.
Reformierakonna üldkogu Viljandi lossimägedes. Silver Meikar kõnepuldis. Foto: Andres Haabu

Reformierakonna Nõmme piirkonnaorganisatsioon on arutanud võimalust teha erakonna juhatusele ettepanek riigikogu endine liige Silver Meikar parteist välja heita.

Piirkonna juhatusse kuuluv Priit Kallakas ütles Postimehele, et seda võimalust on arutatud. «Koosolekut kui sellist pole veel olnud, nii et ma ei oska öelda, mis otsus on. Aga eks arutatud ole ikka,» lausus ta.

Nõmme piirkonnaorganisatsiooni esimees Irma Toobal ei soovinud sel teemal kommentaare anda.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk teatas pressiesindaja vahendusel, et kui piirkond sellise avalduse teeb, siis Reformierakonna juhatus seda kindlasti ka arutab. «Oleme hiljuti arvanud erakonnast välja inimesed, kes osalesid Viljandi politseinike vastu suunatud kakluses, ja see ei ole ebatavaline, et arvame inimesi välja või arutame seda,» lisas ta.

Reformierakonna põhikirja kohaselt otsustab liikmekohustusi rikkunud inimese väljaheitmise erakonna juhatus piirkondliku juhatuse või aukohtu ettepanekul.

Erakonna liige on põhikirja järgi kohustatud kinni pidama põhikirjast, täitma erakonna juhtorganite otsuseid, maksma liikmemaksu, võtma partei juhtorganitesse valituna aktiivselt osa nende tööst ning mitte osalema mis tahes grupi, ühenduse või organisatsiooni töös, mille eesmärgid või tegevus on erakonna programmiliste põhimõtetega vastuolus. Samuti peab liige aitama oma igapäevase tegevusega kaasa erakonna maine tõusule.

Tänavu mais, pärast Meikari arvamusloo ilmumist Postimehes, alustas riigiprokuratuur Reformierakonna rahastamisskeemide uurimiseks kriminaalmenetlust. Alates 1997. aasta novembrist Reformierakonda kuuluv Meikar kirjutas toona, et annetas parteile aastatel 2009–2010 115 000 krooni, mis ei olnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea. Eelmisel nädalal otsustas prokuratuur menetluse lõpetada, leides, et kogutud tõenditest süüdistuse esitamiseks ei piisa.

Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip ütles pärast kriminaalmenetluse lõpetamist BNSile, et menetluse käigus mitmetele inimestele põhjustatud kannatusi ei korva keegi.

«Minu hinnangul kriminaalasi teistmoodi lõppeda ei saanudki – kui süütegu pole, ei saa ka süüdistust esitada ja seega pole alust kohtulikuks aruteluks. Täna on aga mitmeid isikuid avalikkuses alusetult süüdistatud, külvatud kahtlusi ning põhjustatud kannatusi. Seda ei korva mitte keegi,» lausus ta eelmisel nädalal ja lisas, et õnneks on ühiskond avaliku arvamuse küsitluste järgi seda ülekohut mõistnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles