Läänemere-äärsed riigid tahavad tõhustada mereseirealast infovahetust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Seitsme Läänemere-äärse riigi mereväe esindajad kirjutavad täna alla koostöödokumendile, mis sätestab mereseirealase infovahetuse tingimused.

Kaitseväe peastaabi teatel kasutatakse koostöölepingu sõlmimise järel ühist arvutipõhist monitoorimissüsteemi, mis võimaldab Läänemerel toimuva kohta operatiivselt infot vahetada. Eesti merevägi vastutab rotatsiooni korras koostöökomitee tegevuse koordineerimise eest ja on ka Tallinnas aset leidva kohtumise korraldaja.

«Tehnilistes detailides kokku leppimine annab meile võimaluse tõhustada infovahetust ja täpsustada, kuidas ning millistel tingimustel saame me kogutavat infot ka teiste Eesti ametkondadega jagada,» ütles mereväe staabi ülem kaptenleitnant Jüri Saska, kelle sõnul aitab sõlmitav lepe Eesti mereväel kujundada terviklikku merepilti Läänemerel toimuvast.

2009. aastal sõlmisid seitse Läänemere-äärset riiki ehk Soome, Rootsi, Taani, Saksamaa, Eesti, Läti, Leedu ja Poola kokkuleppe, et arendada meresõidu turvalisust, keskkonnaohutust ja rakendada mereõigusest tulenevaid kohustusi. Tallinnas alla kirjutatav dokument sätestab koostööd reguleeriva lepingu tehnilised tingimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles