Galerii: mullu hävinud Haapsalu hoolekandeasutuse hoone sai nurgakivi

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haapsalus asetati täna nurgakivi erivajadustega laste hoolekande- ja tegevuskeskusele, mis rajatakse möödunud aasta veebruaris tules hävinud Haapsalu väikelastekodu asemele.

Haapsalu hoolekandeasutuse ligi tuhande rutumeetri suuruses hoones saavad omale nõuetekohased ruumid lasteaiarühm, tegevus- ja toimetulekukeskus, teraapiakeskus, kriisikeskus ja administratsioon. Samuti tuleb hoonesse köök ja söögituba ning mitmed abiruumid.

Haapsalu hoolekandekeskuse juhataja Peeter Alekandi sõnul loob hoone valmimine uued võimalused Haapsalu ja selle lähipiirkonna erivajadustega lastele. «Tänapäevane ja just puuetega laste vajadusi arvestav  keskkond on toeks kvaliteetse alus- ja toimetulekuhariduse andmisele,» ütles Alekand.

«Uues hoones olev  tervise ja teraapiakeskus  võimaldab SA Haapsalu Hoolekandekeskusel  välja arendada uusi tervise edendamise teenuseid,» lisas ta.

Riigi Kinnisvara AS-i juhatuse esimehe Jaak Saarniidu sõnul on hoone planeerimise juures ära kasutatud parima praktika, mida ettevõte on kogunud lasteaedade ja erikoolide renoveerimisel ning ehitamisel.

Riigi Kinnisvara AS-i juhtimisel rajatava hoone on projekteerinud Arhitektuuribüroo FP OÜ ja valmis ehitab AS Remet. Ehitustööd lõppevad järgmise aasta aprillis ning lähevad maksma koos käibemaksuga 1,45 miljonit eurot.

Hoone rajamise kulud kaetakse Ergo Kindlustuse AS-i kahjuhüvitusest ja riigieelarvest.

Siseministeerium on volitanud Riigi Kinnisvara AS-i esindama ministeeriumi kõigis lepingulistes toimingutes Haapsalu hoolekandeasutuse hoone ehitamiseks vajalike riigihangete korraldamisel ja ellu viimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles