IRL tutvustab Ida-Virumaal töökohtade loomise kava

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa ja Res Publica Liit.
Isamaa ja Res Publica Liit. Foto: .

Homme ja ülehomme teeb Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) parlamendifraktsioon väljasõidu Ida-Virumaale, kus kohtutakse kohalike elanike ja ettevõtjatega, et neile tutvustada IRLi plaani töökohtade loomiseks.

Fraktsiooni aseesimehe Urmas Reinsalu sõnul on Ida-Virumaal tööpuuduse kasv üks suuremaid Eestis, mistõttu keskendutakse ettevõtete käekäiguga tutvumisele ning IRLi pakutavate ettevõtlust ja tööturgu toetavate meetmete tutvustamisele ning arutamisele, vahendas erakonna pressiesindaja.

«Töökohtade hoidmiseks ei saa riik ettevõtjal käskida talle mittevajalikke inimesi tööl hoida. Küll saab riik aga toetada omalt poolt ettevõtjatel olemasolevaid töötajaid või uusi töötajaid koolitada. Selleks tuleb siduda ümberõpe tööandjate reaalsete vajadustega,» sõnas Reinsalu.

Reinsalu sõnul on tähtis kaasata lisaks ettevõtetele ja omavalitsustele ka haridusasutused ning ringkäigu raames külastavadki IRLi saadikud lisaks ettevõtetele Ida-Viru ja Narva kutsehariduskeskuseid; samuti üldhariduskoole Avinurmes, Jõhvis, Narvas ja Sillamäel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles