Sudaan süüdistab Iisraeli rünnakus

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng Yarmouki sõjatehases.
Põleng Yarmouki sõjatehases. Foto: SCANPIX

Sudaani võimude väitel korraldasid Iisraeli sõjalennukid eile riigi pealinnas Hartumis õhurünnaku, põhjustades sõjatehases võimsa plahvatuse.

Sudaani kultuuri- ja infoministri Ahmed Bilal Osmani sõnul ründasid neli Iisraeli lennukit eile Yamouki sõjatehast. Plahvatus süütas ka mitmed lähedalasuvad hooned, kuid esialgsetel andmetel keegi surma ei saanud, vahendas BBC.

Iisrael on keeldunud kommentaaridest, kuid Sudaani võimud on ka varem juudiriiki säärastes rünnakutes süüdistanud. Viimati juhtus sarnane intsident möödunud aasta aprillis, kui Sudaani võimud süüdistasid Iisraeli sadamalinnas Port Sudanis kaks inimelu nõudnud õhurünnakus. Ka toona ei kommenteerinud Iisraeli võimud Sudaani väiteid.

Eksperdid peavad Iisraeli rünnakuid tõenäoliseks, märkides, et juudiriigi eesmärk võib olla takistada Gaza sektorit kontrolliva Palestiina islamiliikumise Hamas relvadega varustamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles