Obama: Clinton paneb jaanuari lõpus välisministri ameti maha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Hillary Rodham Clinton ja president Barack Obama septembris Andrewsi õhuväebaasis.
USA välisminister Hillary Rodham Clinton ja president Barack Obama septembris Andrewsi õhuväebaasis. Foto: SCANPIX

USA presidendi Barack Obama sõnul paneb ametisolev välisminister Hillary Clinton, hoolimata riigipea püüetest teda ümber veenda, jaanuari lõpus ameti maha.

Sõltumata sellest, kas 20. jaanuaril vannutatakse uueks Ühendriikide presidendiks Barack Obama või Mitt Romney, on Clinton otsustanud välisministrina mitte jätkata ning edasi liikuda.

«Hillary on teinud suurepärast tööd ja ma ei saaks tema üle uhkem olla, ma soovin, et ta jätkaks,» märkis president Obama telekanali NBC komöödiasaates Tonight Show.

Obama lisas Clintoni kohta, keda peetakse üheks presidendi administratsiooni kompetentsemaks ja populaarsemaks liikmeks, et ta mõistab põhjusi, miks naine ei soovi välisministrina jätkata.

Analüütikute hinnangul võttis Clinton valitsuse kohmaka tegutsemise eest Ühendriikide Liibüa suursaadiku surmaga lõppenud Banghazi vahejuhtumi puhul «tule» enda peale, säästes seeläbi president Obamat.

Vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney on Obama administratsiooni tegevust vahejuhtumi käsitlemisel küündimatuks nimetanud, mis paljastavat valitsuse läbikukkunud Lähis-Ida poliitika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles