Erru minev kolonel Roosimägi sai brigaadikindrali auastme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brigaadikindral Urmas Roosimägi.
Brigaadikindral Urmas Roosimägi. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja.

Maaväe ülema kohuseid täitev kolonel Urmas Roosimägi sai president Toomas Hendrik Ilveselt erru minnes brigaadikindrali auastme.

Ilves andis Roosimäele brigaadikindrali auastme seoses erru arvamisega kolmapäeval, lähtudes kaitseväe juhataja 2. veebruaril tehtud ettepanekust.

Varem Kirde kaitseringkonna ülema ametikohal teeninud kolonel Roosimägi täidab maaväe ülema kohuseid alates eelmise aasta juunist, mil kolonel Indrek Sirel suundus aastaks Ameerika Ühendriikide armee sõjakolledžisse õppima.

Tegevteenistusse jäävatest kõrgematest ohvitseridest on praegu kõrgeima auastmega kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots.

Brigaadikindral Vello Loemaa on mullu jaanuarist Eesti sõjaline esindaja NATO ja Euroopa Liidu juures ning brigaadikindral Valeri Saar 2007. aasta märtsist õhuväe ülem.

Tänavu jaanuarist koondati struktuurimuudatustega seoses kaitseväe operatiivülema ametikoht, kus teeninud brigaadikindral Alar Laneman vabastati teenistusest ja arvati reservi.

Aasta varem lahkus tegevteenistusest endine kaitseväe juhataja, viimati Eesti sõjalise esindajana NATO ja Euroopa Liidu juures teeninud kindralleitnant Johannes Kert. Enne reserviminekut oli ta kõrgeima auastmega kaitseväelane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles