ERR.ee: Reinsalu tahab riigifirmade juhtide palkadele ülempiiri

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halduskogu tööst eemaldamiseks esitati esildis ka Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva riigikogulase Urmas Reinsalu kohta, kuid tema liikmelisust ei ole tühistatud.
Halduskogu tööst eemaldamiseks esitati esildis ka Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva riigikogulase Urmas Reinsalu kohta, kuid tema liikmelisust ei ole tühistatud. Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu põhiseaduskomisjoni liige Urmas Reinsalu ütles, et rahandusministeerium peab kehtestama määra, millest rohkem riigifirmade juhile palka maksta ei tohi, teatas

ERR Uudised

.

«Kindlasti oleks hea, kui riik seda ennekõike rahandusministeeriumi kaudu koordineeriks, oleks mõeldav anda teatav ülempiir,» ütles Reinsalu «Aktuaalsele kaamerale».

Majanduskriis on pannud palku langetama vaid mõned riigile kuuluvad firmad. Samas on palgatasemed riigiettevõtetes väga erinevad.

Osa riigile kuuluvaid ettevõtteid, näiteks Riigi Kinnisvara AS ja Eesti Post, on otsustanud tänaseks vähendada juhatuse palku kümne protsendi võrra.

Ka Eesti Pank on teatanud, et vähendab juhtkonna palku kümme protsenti.

Palku on otsustatud mitte vähendada Tallinna Sadamas ja Eesti Energias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles