USA vabariiklane nimetas vägistamisest tingitud rasedust Jumala tahteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney (vasakul) augustis koos USA senatisse kandideeriva Richard Mourdockiga. Obama kampaania nõuab, et Romney loobuks nüüd Mourdockit toetamast.
Vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney (vasakul) augustis koos USA senatisse kandideeriva Richard Mourdockiga. Obama kampaania nõuab, et Romney loobuks nüüd Mourdockit toetamast. Foto: SCANPIX

USA presidendivalimiste kampaanias pakub taas kõneainet ühe vabariiklasest poliitiku arvamusavaldus vägistamise teemal – Indiana osariigist senatisse pürgiv Richard Mourdock ütles teisipäeval toimunud teledebati ajal, et vägistamisest tingitud rasedus on «midagi, mida Jumal ette nägi».

Barack Obama kampaania on mõistagi intsidendi suureks puhunud ja rünnanud vabariiklaste presidendikandidaati Mitt Romneyt Mourdocki toetamise eest. Romney kampaania vastas, et endine Massachusettsi kuberner ei jaga Mourdocki arvamust, kuid toetab tema kandidatuuri endiselt, vahendas AP.

Skandaal tuleb vabariiklastele halval ajal, sest nad on küsitluste järgi viimastel nädalatel suurendanud oma toetust naissoost valijate seas. Augustis pakkus palju kõneainet Missouri osariigist senatisse kandideeriva vabariiklase Todd Akini remark, et naised ei saagi vägistamisest rasedaks jääda.

«Romney peab loobuma toetamast Mourdockit, kes sunniks vägistamisohvreid sünnitama ründaja lapse, nagu «Jumal ette nägi»,» teatas Obama kampaania Twitteris.

Obama ise ütles eile Jay Leno jutusaates «The Tonight Show», et «vägistamine on vägistamine» ja Mourdocki põhjendused on tema jaoks arusaamatud.

Romney ja tema abid keeldusid eile Mourdocki-teemalistele küsimustele vastamast.

12 päeva enne valimisi on Obama ja Romney üleriigiline toetus küsitluste järgi võrdne, ent enamikus kaalukeeleks olevas üheksas osariigis on napp edumaa Obamal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles