Reformierakond tõrjub meeleavaldajaid oma peakontori eest

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna peakontor Tõnismäel
Reformierakonna peakontor Tõnismäel Foto: Raigo Pajula

Reformierakond registreeris politseis kolm avalikku koosolekut, mis peaksid toimuma nende peakontori ees täna, homme ja esmaspäeval kella 9-19 eesmärgiga «tutvustada liberaalset maailmavaadet».

Samal ajal kurdab EKA vabade kunstide teaduskond, et tahtis sealsamas korraldada kunstitudengite meeleavalduse Silve Meikari toetuseks, ent Reformierakond tegi oma ürituse nende takistamiseks.

Põhja prefektuuri andmebaasis on avalike koosolekute korraldajana registreeritud Reformierakonna Tallinna arendusjuht Rene Ilves, kes soovis Postimehe küsimustele kirjalikult vastata.

«Reformierakonnal on juba kolm aastat toimunud erakonda ja liberaalset maailmavaadet tutvustavad tänavaüritused, mille raames kutsume inimesi, kes liberaalsed maailmavaadet jagavad, Reformierakonnaga liituma. Septembris ja oktoobris on need üritused alati olnud suunatud tudengitele. Sel sügisel on üritused juba toimunud näiteks Tallinna Ülikooli läheduses ja mujal Eestis,» kirjutas Ilves Postimehe küsimustele kärmelt vastuseks.  

Ilvese kinnitusel on seekordsed üritused suunatud nende peakontori juures asuva Tallinna Tehnikaülikooli Tallinna kolledži tudengitele.

«Tõnismäe tänavale mahuvad kindlasti ka teised oma maailmavaatelisi tõekspidamisi tutvustama,» lisas Ilves.

Samas püüdsid eile EKA vabade kunstide teaduskonna magistritudengid korraldada Silver Meikari ning läbipaistva poliitika ja demokraatlike väärtuste toetuseks meeleavalduse Reformierakonna peakorteri ees, kuid selle registreerimine politseijaoskonnas ebaõnnestus ametnike viivitava suhtumise tõttu, teatasid tudengite esindajad. Täna hommikul püüdsid nad uuesti meeleavaldust registreerida, kuid selle lükkas politsei tagasi, sest vahepeal oli jõudnud Rene Ilves registreerida piketid kogu päevaks.

Tudengid käisid ka täna Reformierakonna peakorteri ees ega näinud seal ühtki piketeerijat. Ilves kinnitas Postimehele, et üritus toimus, kuid lõppes jaheda ilma tõttu plaanitust varem.

Postimehe täpsustavatele küsimustele, kes tänasel üritusel osalesid, mida kõnelesid ja kaua üritus kestis, jättis Ilves aga vastamata, kirjutades üldsõnaliselt: «Tänane üritus läks keskmiselt. Loodan, et tulevased üritused on rahvarohkemad. Taolistel üritustel me plakateid ja ruuporeid ei kasuta.»

«Eesti seadusandlus keelab üheaegselt korraldada kahte avalikku meeleavaldust ühes ja samas kohas. Sellega kõrvaldas Reformierakond ettenägelikult kõik võimalused seaduslikult nende peakorteri ees meele avaldamiseks,» teatasid nördinud kunstitudengid ja meenutasid, et sarnast JOKK-taktikat on varem kasutanud loomakaitsjatega hädas olnud Reformierakonna liige Tsirkusetuuri juht Lauri Viikna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles