Läti saatis Eesti rahvuslased piirilt tagasi

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Madisson.
Tiit Madisson. Foto: Toomas Huik.

Läti ei lasknud 15. märtsil riiki Eesti Rahvusliku Liikumise juhte Henn Põlluaasa, Martin Helmet, Tiit Madissoni, Alar Ehalat ja Sten Vihmarit ega vabadusvõitlejat Mart Niklust, sest nad olid kuulutatud ebasoovitavateks isikuteks.


Rahvusliku liikumise juhid soovisid minna Lätis toimunud Teise maailmasõja veteranide üritustele, mille üheks osaks oli ka näiteks Läti leegionäride marss Riias.



«Piiri peal olid meil vastas Läti immigratsiooniametnikud, kes kontrollisid üle tunni aja meie dokumente ning viimaks teatasid, et edasisõit on keelatud,» rääkis Postimehele eile Põlluaas.



Riigikogu liige Trivimi Velliste esitas eelmisel nädalal siseminister Jüri Pihlile arupärimise, kus küsis, miks Eestile silmapaistvalt lojaalsed kodanikud võrdsustati Eesti riigi varjamatute vaenlastega.



Kaitsepolitsei komissar Andres Kahar ütles eile Postimehele, et see, miks Läti keelab võõrriikide kodanike sissesõidu oma territooriumile, on lõunanaabrite siseasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles