Lillo ettepanekul sai EASi juht preemia

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Lillo
Kalev Lillo Foto: TV3

Kui EASi nõukogu sai ettevõtjatele vigaselt jagatud toetuste probleemi tõsidusest teada septembris, siis asutuse neljaliikmeline auditi komitee juba märtsis, mis ei takistanud komitee liikmel Kalev Lillol teha ettepanek maksta asutuse juhile erakorraliselt 4500 eurot preemiat.

Kalev Lillo, olete Ettevõtluse Arendamise sihtasutuses nii nõukogu kui ka auditi komitee liige. Millal komitee kuulis probleemist, et 61 toetuse saanud projekti võib ohustada tagasimaksmisnõue?

Küsimus on selles, mida probleemiks pidada, mida mitte. Kui rääkida asja sellisest suurest käsitlusest nagu hetkel, siis esimest korda me arutasime seda selle aasta märtsis ja hakkasime välja selgitama, kui suur probleem on ja andsime juhatusele ülesanded.

Kuidas toona teavitamine näis? Oli juhi reageering adekvaatne?

Olid tulnud signaalid, olid kahtlused, mida tuli kontrollida. Lasime seda teha kõige suuremas ulatuses, et aru saada, kui suur probleem on.

Kui märtsis oli mure teada, siis miks te tegite aprilli lõpus ettepaneku maksta juhatuse esimehele preemiat ühe kuupalga ulatuses?

Aga need kaks asja ei ole omavahel üldse seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles