Täna on juhtunud juba ligi sada liiklusõnnetust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänaste ilmaolude tõttu on juhtunud juba ligi sada liiklusõnnetust. Politsei soovitab täna liiklusest eemal hoida suverehvidega autodega ning algajatel.

Tänase päeva jooksul on politseid teavitatud juba ligi sajast liiklusõnnetust, valdav osa neist on juhtunud keeruliste ilmastikuolude tõttu sõidukitega, millel on olnud all suverehvid.

Suurem osa avariidest on juhtunud Tallinnas ja Harjumaal, valdavalt on tegu plekimõlkimistega. Siiski on juhtunud ka tõsisemaid liiklusõnnetusi, praeguse seisuga on üle Eesti tänase päeva jooksul liikluses viga saanud viis inimest ning hukkunud on üks inimene.

Traagiliselt lõppenud õnnetus juhtus ööl vastu tänast Pärnus Papiniidu sillal, kui Liivi teelt Ehitajate tee suunas sõitnud haagisega veok Renault Premium sattus libeda tee tõttu vastassuuna vööndisse ja põrkas kokku Ehitajate teelt Papiniidu tänava suunas sõitnud sõiduautoga Audi A4. Sõiduautot juhtinud 22aastane Risto hukkus sündmuskohal, veokijuht kannatada ei saanud.

Nagu öeldud, on juhtunud juba ligi sada liiklusõnnetust. Näiteks Vabaduse puiesteel Jannseni poe lähedal suunaga kesklinna poole põrkas kella 8 ajal kokku kolm autot. Avariisse sattunud autod hoidsid foori lähedal kinni esimest sõidurada ning takistasid osaliselt ka teisel rajal liikumist, mistõttu oli kella 8 ajal sinna tekkinud väike ummik.

Lugeja andis ka Postimehele teada, et autoliiklus Meriväljal Viimsi suunal seisab alates Ranna tee ja Ranniku põigu ristmikust, autoderivi on pikk. Esialgse info kohaselt olid Viimsi piirkonnas autod teelt välja sõitnud.

Kella 6.40 ajal toimus avarii aga Harjumaal Tallinn-Paldiski maantee 12. kilomeetril Harkus, kus sõitis kraavi veok. Liiklus taastati kella poole 8 ajaks.

Politsei soovitab olla täna liikluses äärmiselt tähelepanelik. Autodega, millel on all suverehvid, ei tasu täna kindlasti liigelda.

«Soovitame ka algajatel juhtidel ja neil, kes ei tunne end liikluses väga kindlalt, autoga sõitmist vältida ning liigelda jala või ühistranspordiga. Soovitame varuda liigeldes aega ja kannatust. Hoidke pikivahet, võtke sõidukiirus maha, arvestage kurvide läbimisel sellega, et tee on libe,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Ilmar Kahro.

Ka jalakäijatel tuleb harjuda uute liiklusoludega ning arvestada sellega, et sõidukijuhtidel võib kuluda kogu tähelepanu teel püsimisele ning pidurdusteekonnad on pikemad. Liikluses tuleb olla nähtav ja kanda helkurit ning ületada teed vaid selleks ettenähtud kohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles