Võru palgarallil kriips peal

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Võru linna poliitikute kaks aastat kestnud palgaralli sai mullu läbi, sest enamiku linnavalitsuse ja linna kahe ette­võtte juhtide töötasu ei kasvanud üle kümnendiku.


Küll olid ASide Võru Soojus ja Võru Vesi juhtidele abiks lisatasud, mis tõstsid nende aastapalga üle poole miljoni krooni, kirjutab Võrumaa Teataja.

Kõige rohkem kasvasid mullu kulutused sotsiaalvaldkonna abilinnapea koha rahastamiseks.

Kõrgeimat palka teenis linnapea Kersti Kõosaar, kuid võrreldes 2007. aastaga, mil mõne kuu töötas sel kohal veel Ivi Eenmaa, vähenesid linnapea ametis olijale tehtavad kulutused mullu 6,2 protsenti.

Teiste abilinnapeade töötasu ei kasvanud üle kaheksa protsendi.

Kiire palgakasv pidurdus mullu ka ASis Võru Soojus: juhataja Ilmar Silla sissetulek tõusis 6,2 protsenti. Aasta tagasi mõõdeti tema palgatõusuks 28 protsenti ja aastal 2006 ligi 45 protsenti.

ASi Võru Vesi juhataja Jüri Kaveri teenistus kasvas mullu 0,7 protsenti (2007. aastal 47 protsenti). Kaveri põhipalk on küll Silla omast väiksem, aga tema sissetulekut suurendasid lisatasud, mida oli kokku 244 906 krooni. Sillale maksti eelmisel aastal 193 957 krooni palgalisa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles