Riigikantselei strateegiadirektoriks saab Oliver Väärtnõu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cybernetica juhatuse esimees Oliver Väärtnõu
Cybernetica juhatuse esimees Oliver Väärtnõu Foto: Riigikantselei

3. detsembrist asub riigikantselei strateegiadirektori ametikohale Oliver Väärtnõu.

Senine strateegiadirektor Keit Kasemets siirdus augustis tööle OECD-sse.

Väärtnõu valiti välja strateegiadirektori ametikohale korraldatud avaliku konkursiga, millele laekus kokku 13 avaldust. Teise vooru pääses kuus ning kolmandasse vooru kolm kandidaati.

Väärtnõu on alates 2010. aastast OÜ Eliko Tehnoloogia Arenduskeskuse juhatuse esimees ning 2011. aastast Eesti Kaitsetööstuse Liidu juhatuse liige. Varem on Väärtnõu töötanud Rootsis ja Taanis GTC Technologies AB vanemkonsultandina ning nõustanud Global Trust Councili loomist. Aastatel 2003-2008 töötas Väärtnõu riigikantseleis, alguses avaliku teenistuse osakonna ja Euroopa Liidu sekretariaadi nõunikuna ning hiljem strateegiabüroo nõuniku ametikohal.

Ta on omandanud magistrikraadi Sussexi ülikoolis teaduse, tehnoloogia ja innovatsiooni poliitika erialal, samuti on ta lõpetanud Tartu Ülikooli sotsiaalteaduskonna avaliku halduse eriala ning õppinud majandusteaduskonnas ettevõtlust ning tehnoloogia juhtimist.

Väärtnõu on avaldanud artikleid erinevatel majanduspoliitilistel, sh riskikapitali ning Eesti riigi IKT poliitika kujundamise teemadel, ning esinenud mitmetel rahvusvahelistel konverentsidel.

Strateegiadirektor juhib strateegiabüroo tööd, vastutab valitsuse tegevusplaanide koostamise ning valitsuse eesmärkide ja oluliste tegevuste elluviimise koordineerimise eest, tegeleb konkurentsivõime kasvuplaanide väljatöötamise ja neid toetavate konkreetsete algatuste käivitamise ja eestvedamisega, suunab riigivalitsemise arendamist ning nõustab valitsust ja peaministrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles