Koopiapaberi ühishange säästab maksumaksjale miljon krooni

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Ligi sadakond omavalitsust, kooli ning muud riigiasutust liitusid koopiapaberi ostmiseks korraldatud ühishankega, mille tulemusel säästetakse kahe aasta jooksul vähemalt miljon krooni maksumaksja raha.


Hangete Korraldamise MTÜ juhatuse liikme Tom Annikve sõnul on hea meel näha, et nii paljud asutused suutsid seljad kokku panna, et säästa maksumaksja raha.

«Euroopas on sarnaste keskuste ühised hanked täiesti igapäevane nähtus, hanke mahu kasvades suureneb hulgiostudel põhinev kokkuhoid, samuti ühildatavate transpordi- ja logistiliste lahenduste rakendamisega. Kui Eestis saadakse üle meile omasest individualismist, siis tõuseb ka efektiivsus,» lisas Annikve.

Ühise hankega ostetakse 2 aasta jooksul ligikaudu 70 000 pakki koopiapaberit kogumaksumusega 3,1 miljonit krooni.

Ühise hanke tõttu oli kokkuhoid erinevate hankijate lõikes kuni 40 protsenti ning saadud soodushind sisaldas ka kohaletoimetamist üle Eesti.

Hankes osalesid lisaks valdadele ja linnadele ka näiteks põllumajandusministeerium, Kaitseväe logistikakeskus, Tartu maavalitsus, ravimiamet, rahvusraamatukogu, Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, Teatri- ja Muusikaakadeemia, Georg Otsa nimeline Tallinna muusikakool, Eesti Linnade Liit, mitmed muuseumid ja instituudid jpt.

Ühise riigihanke korraldas Riigihangete Keskuse kaubamärgi all tegutsev Hangete Korraldamise MTÜ, mis on hankijate initsiatiivil loodud ühiste ja tavahangete korraldamiseks, parimate praktikate koondamiseks ja jagamiseks, õigusabi andmiseks, hangetes osalevate hankijate kui ka pakkujate koolitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles