Eesti Haridustöötajate Liidu uueks juhiks sai noor Tartu õpetaja

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti haridustöötajate liidu esimees ja füüsikaõpetaja Reemo Voltri.
Eesti haridustöötajate liidu esimees ja füüsikaõpetaja Reemo Voltri. Foto: Sille Annuk

Eesti Haridustöötajate Liidu (EHL) volikogu valis organisatsiooni uueks juhiks Tartu Poska gümnaasiumi füüsikaõpetaja Reemo Voltri. 26 aastat ametis olnud senine juht Sven Rondik ei kandideerinud ja tema ametiaeg lõpeb 1. novembril.

Voltri valiti järgmiseks neljaks aastaks esimeheks üksmeelselt. Voltri on igapäevatöö kõrval seni olnud Tartumaa Haridustöötajate Liidu esimehe asetäitja.

Lahkuv esimees Sven Rondik ütles Postimehele, et emotsioonid on head. «Kuna mind valiti ka juhatuse auesimeheks siis nõuandjaks võin olla küll. Ma tahan ikka, kui seda vajalikuks peetakse, nõu ja jõuga abiks olla.»

Rondiku sõnul on tal mitme asja üle hea meel. «Haridustöötajate liidu üks olulisimaid saavutusi on see, et ühiskond mõistab õpetajat – tema seisundit, positsiooni ja vajadusi. Varem räägiti pikast puhkusest, aga nüüd mõistetakse, et õpetaja vajab abi ja olukorra parandamist.»

Lahkuva esimehe sõnul on lahendamata mitmeid keerulisi probleeme, esmajärgus see, et meelitada koolidesse noori õpetajaid. «Me tahaksime, et õpetajal oleks garanteeritud töö ja selle eest garanteeritud tasu. Aga praegu selgub koolis kohapeal, kas see saab võimalikuks.»  

«Kõige olulisem ülesanne täna, homme ja ülehomme on uue põhikooli ja gümnaasiumi seadusega kaasnevates küsimustes selgusele jõudmine, sest siin on nii palju lahtisi otsi. Meie põhiline ülesanne on see, et õpetajatele ei tehtaks liiga,» nimetas Rondik uue juhi ees seisvaid ülesandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles